Agramat, anagramat si diferenta dintre ele

Care este difereața dintre agramat și anagramat?

Dacă ai vrut sa-l faci pe domnul primar „Marean” anagramat pentru că face greșeli majore de limbă (scriere si vorbire) atunci este foarte probabil ca tu sa fi exemplul perfect care ilustrează proverbul acela „paiul din ochiul celuilalt și bârna din ochiul tau…”

Anagramat este cel care face cuvinte încrucișate.

ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. — Din anagramă. 

Agramat este persoana care face greseli majore de scriere și vorbire

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj.s. m. și f. 1. Adj.s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. — Din lat. agrammatos. 

8 comentarii la „Agramat, anagramat si diferenta dintre ele”

   1. Vai, nu cred! :)))))))) Nu cred ca cineva care a scris un articol despre agramati si anagramati, este el insusi, sau ea insasi, un/o agramat/a.

    1. Daca am gresit va rog sa-mi aratai unde.

     Site-ul acesta l-am facut tocmai ca sa nu mai gresesc (eu, dar si altii) asa ca va astept cu un comentariu constructiv dupa ce va reveniti din uimire/stupefactie. Va multumesc.

     1. ,,tu sa fi exemplul perfect care..” Sincer la cate greseli intalnim în calea noastra, tv, radio, cărți, persoane cu pretenții deja am trecut nepăsător peste greșeală. Dar atenționarea făcută de cineva m-a determinat sa postez cuvântul cu problema. Apreciez bunele intenții și încerc sa vad partea frumoasa a vietii. Mereu exista loc de mai bine. Oricum sunt alte lucruri mult mai grave legat de limba, legat de înțelegere a sensului multor cuvinte, etc.

   1. Copiii mergeau, doua copii la xerox, doi copii, nu exista doii copi!
    Sa fi fost eu acolo, vezi sa fii maine dincolo, nu fi fraier, fii curajos.
    Sti ca n-am scris bine aici? Stii, desigur! Nu exista stiii!
    Cat despre IE sau IIE, desi am citit ca ar fi corect si-si, mie imi place IIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.